Orale vs intraveneuze toediening

Medicatie en Voedingssupplementen kunnen op verschillende wijzen worden toegediend.

Een veel gebruikte indeling is het onderscheid hoe de Medicatie en Voedingssupplement in het lichaam komt. Via het maag-darmkanaal (enteraal) of buiten het maag-darmkanaal (parenteraal) om.

Oraal

De meest gebruikte toedieningsweg is oraal. Als het al in het bloed wordt opgenomen, zal het, afhankelijk van het product, zijn werking uitoefenen.

Hoe lang het duurt voordat een product werkt, hangt af van verschillende factoren. Hierbij is niet alleen de toedieningsvorm belangrijk, maar ook of er sprake is van een volle of lege maag. Bij een gevulde maag is ook nog de aard van het voedsel belangrijk. Verder bepaalt de mate van lichaamsbeweging  na inname, de snelheid van het intreden van de werking.

Orale toediening heeft echter ook grote nadelen. Niet alle producten zijn bestand tegen de ontledende werking van maagzuur. Sommige producten worden daardoor onwerkzaam. Andere zijn wel bestand tegen het maagzuur, maar worden vrijwel direct na de opname in het bloed door de lever omgezet in onwerkzame producten.

Ook de kwaliteit van de producten speelt een rol. Pillen die gebruikt worden in de voedingssupplementen bevatten soms wel 75% aan voor het lichaam overbodige en belastende stoffen (bvb vul-bind en smaak middelen). Dan hou je nog maar 25% werkzame stof over die ook nog eens door het maagzuur gereduceerd wordt.

Hierdoor moet men zeer grote hoeveelheden pillen slikken om ook maar een beetje profijt te hebben van de werkzame stoffen, dit is zeker het geval met de zogenaamde multivitaminen. 

Intraveneus

Een infuus is dé manier om een grote hoeveelheid vocht en voedingssupplementen direct in de bloedbaan te brengen. Het grote voordeel van een infuus zit hem in het feit dat de toegevoegde producten buiten het maag-darmkanaal om rechtstreeks in het bloed wordt gebracht, wat de snelste en beste werking, zonder enige belemmering, geeft.

Complementaire Geneeskunde

In onze partner-clinics wordt via een infuus een mix van perfect op elkaar afgestemde vitamines, anti-oxidanten, mineralen, elektrolyten en vocht direct in de bloedbaan van het lichaam gebracht. Door de intraveneuze toediening circuleert de vloeistof in de kortst mogelijke tijd door het hele lichaam. 

Onze intraveneuze behandelingen worden aangeboden op meerdere locaties in Nederland en Belgie.

De behandelingen worden steeds uitgevoerd door erkende verpleegkundigen en/of artsen, en staan onder auspicien van Dr. Chris Cambré (reg.Nr: 1-49456-21-000). De verpleegkundigen en artsen hebben jarenlange ervaring in het inbrengen van een infuus en van het geven van injecties. 

Alvorens er tot een behandeling wordt overgegaan beginnen we steeds met een uitgebreid intake gesprek zodat je een idee krijgt wat wij voor jou kunnen doen. Voor elke behandeling worden ook steeds je bloeddruk, zuurstof en hartslag gemeten.